mandag 27. mai 2013

If you can't beat them, eat them

Løvetannen stortrives i vår lille byhage! Den første sommeren vi bodde her drev vi ivrig, men fånyttes, bekjempelse, inntil vi endret strategi. Den lille, gule sola kan jo brukes til noe nyttig også! Og dermed var vi i gang med å lage løvetannsaft.






Løvetannsaft er veldig enkelt å lage, men det tar litt tid. I år har vi prøvd oss på å blande løvetann og granskudd, og det ble faktisk bedre enn ren løvetannsaft. Granskudd er de nye, lysegrønne og supermyke tuppene på grantrærne. Sesongen er akkurat i disse tider, så ut og plukk, de kan brukes til mye annet godt også.





Dette trenger du for å lage omtrent 2 liter løvetann- og granskuddsaft
  • Ca 250 gram løvetann. Bruk bare selve blomsten, unngå å få med stilken.
  • Ca 250 gram granskudd.
  • En sitron skåret i skiver.

Og slik gjør du det
  • Kok opp løvetann, granskudd og sitronskivene i omtrent to liter vann. La koke på høy temperatur i et kvarter, gjerne med lokk.
  • La deretter blandingen stå og godgjøre seg i fem-seks timer.
  • Sil blandingen. Det skal nå være omtrent en liter væske.
  • Ha i ett kilo sukker og kok inn slik at sukkeret løses opp.
  • Avkjøl og hell på rene, pene flasker.
  • Blandingsforhold: 1 del saft, 5 deler vann. 
  • Oppbevares kjølig og må drikkes ganske raskt.




Flasker fra IKEA, glass og lysestaker fra ittaala, vannkaraffel fra Rosendal.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar